TYM, KTORYM ROBIC SIE NIE CHCE, A JESC SIE CHCE...

Panslavista Data ostatniej zmiany: 2010-11-09 11:15:12

TYM, KTORYM ROBIC SIE NIE CHCE, A JESC SIE CHCE.....

2010-11-06 11:02:46 - Panslavista

.. i reszcie, jak się zdarzy, że żywcem nie ma co do garnka włożyć i na
szybko przygotować.

Obrać i pokroić w kostkę ziemniaki, zalać wodą do zrównania z
powierzchnią ziemniaków, posolić, dodać ziele angielskie i liść laurowy,
gotować prawie do gotowości. Równolegle zrobić białą zasmażkę, rozprowadzić
wodą z ziemniaków, zalać je sosem, delikatnie wymieszać dodając ocet do
smaku (potrawa jest kwaśna i dosyć gęsta), chwilę poddusić uważając, aby
ziemniaki doszły i nie przypaliły się.
Podawać z chlebem.





Re: TYM, KTORYM ROBIC SIE NIE CHCE, A JESC SIE CH...

2010-11-06 13:08:56 - Mateusz piąty

TO taka uboższa wersja bramoborowej polewki albo berlińskiej zupy z
maślanki ;) Najbardziej leniwi mogą po prostu zrobić zupę z papierka albo
pójść do baru.



Re: TYM, KTORYM ROBIC SIE NIE CHCE, A JESC SIE CH...

2010-11-08 09:15:36 - Misiek


Użytkownik Panslavista napisał w wiadomości
news:4cd527c9$0$21008$65785112@news.neostrada.pl...
>. i reszcie, jak się zdarzy, że żywcem nie ma co do garnka włożyć i na
>szybko przygotować.
>
> Obrać i pokroić w kostkę ziemniaki, zalać wodą do zrównania z
> powierzchnią ziemniaków, posolić, dodać ziele angielskie i liść laurowy,
> gotować prawie do gotowości. Równolegle zrobić białą zasmażkę,
> rozprowadzić wodą z ziemniaków, zalać je sosem, delikatnie wymieszać
> dodając ocet do smaku (potrawa jest kwaśna i dosyć gęsta), chwilę poddusić
> uważając, aby ziemniaki doszły i nie przypaliły się.
> Podawać z chlebem.

ziemniaki z chlebem... Do czego to doszlo. Dobrze zer nie ugotowane
siemniaki pokroic w plasterki i na chleb nalozyc :-)




Re: TYM, KTORYM ROBIC SIE NIE CHCE, A JESC SIE CH...

2010-11-09 11:18:28 - Diabełson

W dniu 2010-11-08 09:15, Misiek pisze:

>
> ziemniaki z chlebem... Do czego to doszlo. Dobrze zer nie ugotowane
> siemniaki pokroic w plasterki i na chleb nalozyc :-)
>

tak go szkolili ruscy agenci



Re: TYM, KTORYM ROBIC SIE NIE CHCE, A JESC SIE CH...

2010-11-09 10:56:47 - kogutek

> . i reszcie, jak się zdarzy, że żywcem nie ma co do garnka włożyć i na
> szybko przygotować.
>
>    Obrać i pokroić w kostkę ziemniaki, zalać wodą do zrównania z
> powierzchnią ziemniaków, posolić, dodać ziele angielskie i liść laurowy,
> gotować prawie do gotowości. Równolegle zrobić białą zasmażkę, rozprowadzić
> wodą z ziemniaków, zalać je sosem, delikatnie wymieszać dodając ocet do
> smaku (potrawa jest kwaśna i dosyć gęsta), chwilę poddusić uważając, aby
> ziemniaki doszły i nie przypaliły się.
>    Podawać z chlebem.
>
>
A jak by się ziemniaki rozgotowały to całość studzimy i dodajemy rozmoczoną i
odciśniętą na cyterfudze z allegro starą bułkę. Lepimy z takiej masy kotlety.
Obtaczamy w tartej bułce i smażymy. Gdyby się rozlatywały to zamiast jajka
dodajemy trochę kleju wikolu. Jako dodatek skrobiowy podajemy makaron. Dodatkiem
witaminowym może być surówka z gotowanego ryżu. Aby danie było bardziej
wykwintne do dekoracji talerza możemy użyć kminku wyłowionego z przepysznej zupy
kminkowei robionej według znanego przepisu Panslavisty. Pychotka
Bardzo proszę o wpisywanie własnych propozycji modyfikacji dania podstawowego.
Obiecuję że najlepsze przepisy zostaną wydane przez Opiekę Społeczną w formie
broszury. Istnieje również możliwość wydania wersji skróconej poradnika dla
studentów Jak Przeżyć Dobę za 1 zł.

--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: niusy.onet.pl



Re: TYM, KTORYM ROBIC SIE NIE CHCE, A JESC SIE CH...

2010-11-09 11:05:50 - Panslavista

kogutek wrote in message
news:0ef8.000003e3.4cd91adf@newsgate.onet.pl...

Ić pszebadac sie na chifa, bo ci do szczy_repa wali, kapłonie.





Re: TYM, KTORYM ROBIC SIE NIE CHCE, A JESC SIE CH...

2010-11-09 04:27:28 - kogutek

>
> Użytkownik Panslavista napisał w wiadomości
> news:4cd527c9$0$21008$65785112@news.neostrada.pl...
> >. i reszcie, jak się zdarzy, że żywcem nie ma co do garnka włożyć i na
> >szybko przygotować.
> >
> >    Obrać i pokroić w kostkę ziemniaki, zalać wodą do zrównania z
> > powierzchnią ziemniaków, posolić, dodać ziele angielskie i liść laurowy,
> > gotować prawie do gotowości. Równolegle zrobić białą zasmażkę,
> > rozprowadzić wodą z ziemniaków, zalać je sosem, delikatnie wymieszać
> > dodając ocet do smaku (potrawa jest kwaśna i dosyć gęsta), chwilę poddusić
> > uważając, aby ziemniaki doszły i nie przypaliły się.
> >    Podawać z chlebem.
>
> ziemniaki z chlebem... Do czego to doszlo. Dobrze zer nie ugotowane
> siemniaki pokroic w plasterki i na chleb nalozyc :-)
>
Dawno się tak nie ubawiłem. Popłakałem się i posmarkałem. Prawie mi zwieracz
puścił. Jesteś lepszy od maryśki. Zupą z kminku niech popije. Przychodzi
Panslavista do baru. Poproszę frytki. Nie mamy ziemniaków. Nie szkodzi zjem z
chlebem.

--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: niusy.onet.pl



Re: TYM, KTORYM ROBIC SIE NIE CHCE, A JESC SIE CH...

2010-11-09 11:15:12 - kogutek

> kogutek wrote in message
> news:0ef8.000003e3.4cd91adf@newsgate.onet.pl...
>
> Ić pszebadac sie na chifa, bo ci do szczy_repa wali, kapłonie.
>
>
Dawaj dalej przepisy, będziesz sławny. Może zaproś Geslerową na degustację. Ona
w każdym odcinku mówi że większego gówna nie jadła. Po Twoich daniach zmieni zdanie.

--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: niusy.onet.pl



Tylko na WirtualneMedia.pl

Zaloguj się

Logowanie

Nie masz konta?                Zarejestruj się!

Nie pamiętasz hasła?       Odzyskaj hasło!

Galeria

PR NEWS