Przyprawy
2010-09-03 10:50:00 - salonowiec
zamknąć w nim pieprz, ziele angielskie, liść bobkowy itp. w czasie
gotowania - a potem, czyli po ugotowaniu składniki te wyrzucić?...
Re: Przyprawy
2010-09-03 11:04:43 - Nuel
Użytkownik salonowiec
news:i5qcrm$s9s$1@news.onet.pl...
> Czy istnieje coś takiego jak np. małe zamknięte siteczko, aby można było
> zamknąć w nim pieprz, ziele angielskie, liść bobkowy itp. w czasie
> gotowania - a potem, czyli po ugotowaniu składniki te wyrzucić?...
Mozna uzywac sitek do zaparzania herbaty np.
www.czasnaherbate.net/produkt,430,Zaparzacz-sitko-5-cm
Mysle, ze spokojnie powinno sie nadac to zastosowanian ktoóre wymieniles.
--
Pozdrowka
Nuel
Re: Przyprawy
2010-09-03 11:48:27 - Panslavista
salonowiec
news:i5qcrm$s9s$1@news.onet.pl...
> Czy istnieje coś takiego jak np. małe zamknięte siteczko, aby można było
> zamknąć w nim pieprz, ziele angielskie, liść bobkowy itp. w czasie
> gotowania - a potem, czyli po ugotowaniu składniki te wyrzucić?...
Zaparzacz do herbaty. Tylko po co - u mnie pływają do końca - oddają swoją
dobroć a la Makłowicz.
Re: Przyprawy
2010-09-03 13:00:41 - vcore
> Czy istnieje coś takiego jak np. małe zamknięte siteczko, aby można było zamknąć w nim pieprz, ziele
> angielskie, liść bobkowy itp. w czasie gotowania - a potem, czyli po ugotowaniu składniki te
> wyrzucić?...
Ja używam w tym celu lnianego woreczka, tylko krawędzie trzeba obszyć, żeby w jedzeniu nie znajdować
później nitek