młoda kapusta

wacz Data ostatniej zmiany: 2010-05-09 17:45:48

młoda kapusta

2010-05-09 17:08:13 - wacz

Witam, jak przyrządzić młodą kapustę? czy można zrobić z niej surówkę?
Pozdrawiam

wacz

--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> www.gazeta.pl/usenet/



Re: młoda kapusta

2010-05-09 17:12:02 - Paulinka

wacz pisze:
> Witam, jak przyrządzić młodą kapustę? czy można zrobić z niej surówkę?

Można.
Można również zrobić na ciepło zasmażaną np z boczkiem. Dzisiaj miałam
jako dodatek do obiadu taką właśnie zasmażaną młodą kapustę z boczkiem.
Możesz z niej też zrobić gołąbki.


--

Paulinka



Re: młoda kapusta

2010-05-09 17:21:03 - wacz

Dzięki za odpowiedź.
Pozdrawiam
wacz

--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> www.gazeta.pl/usenet/



Re: młoda kapusta

2010-05-09 17:34:12 - Panslavista

wacz wrote:

> Witam, jak przyrządzić młodą kapustę? czy można zrobić z niej surówkę?
> Pozdrawiam
>
> wacz
>
Można, np. z majonezem, ale zdrowsza będzie gotowana. Poszatkować, ugotować,
zrobić zasmażkę i rozprowadzić, w opcji na kwaśno można zakwasić octem lub
zrobic z koncentratem pomidorowym, na słodko dodać śmietanę, we wszystkich
opcjach dać dużo siekanego kopru.



Re: młoda kapusta

2010-05-09 17:41:42 - Panslavista

wacz wrote:

> Witam, jak przyrządzić młodą kapustę? czy można zrobić z niej surówkę?
> Pozdrawiam
>
> wacz
>
Wyśmienite są łazanki z młodą kapustą, także z dodatkiem boczku, kiełbasy
lub mięsa gotowanego.
Dobrze jest po zagotowaniu odlać wodę i zalać ponownie wrzątkiem -
radykalnie zmniejszy się ilość azotanów iu azotynów oraz smród gotowanej
kapusty - nie gotować pod pokrywką!



Re: młoda kapusta

2010-05-09 17:45:48 - Paulinka

Panslavista pisze:
> wacz wrote:
>
>> Witam, jak przyrządzić młodą kapustę? czy można zrobić z niej surówkę?
>> Pozdrawiam
>>
>> wacz
>>
> Wyśmienite są łazanki z młodą kapustą, także z dodatkiem boczku, kiełbasy
> lub mięsa gotowanego.
> Dobrze jest po zagotowaniu odlać wodę i zalać ponownie wrzątkiem -
> radykalnie zmniejszy się ilość azotanów iu azotynów oraz smród gotowanej
> kapusty - nie gotować pod pokrywką!

No i można zrobić kapuśniak z młodej kapusty albo jarzynową.

--

Paulinka



Tylko na WirtualneMedia.pl

Zaloguj się

Logowanie

Nie masz konta?                Zarejestruj się!

Nie pamiętasz hasła?       Odzyskaj hasło!

Galeria

PR NEWS